svētdiena, 2010. gada 11. jūlijs

Kāpa

Kāpa bija manas ideālās vasaras brīvdienas. perfekti organizētas sacensības un lieliska atpūta kopā ar draugiem.
1. diena - karte
pirmajā dienā lielāko kļūdu izdarīju vēl pirms skriešanas: ierados sacensību centrā un uzreiz devos pie Pauļa un vēlāk pie Krūma, lai norpirktu bučus, jo mani >2 gadus vecie twisteri bija Siguldā izbeigušies. diemžēl visi krutie modeļi nebija mans izmērs un tāpēc tiku pie Jalas Champion. protams, pirkt bučus pirms sacenībām ir muļķīgi, bet vēl muļķīgāk ir nenoteipot papēžus. vienreiz jau šādu kļūdu biju pieļāvis Spring Cup, kad ar ilgi nelietotiem bučiem izstājos pirmajā dienā un kā izskatās tad no tā nebiju mācījies. pirmo punktu paņēmu labi un uz otro centos kāpināt tempu. bija sajūta, ka skrienu par lēnu, bet tajā pat laikā nepietiekami piebremzēju, lai izlasītu karti zaļajā, kas rezultējās aptuveni 40 sek kļūdā uz 2. kp. arī tālāk likās, ka ātrums ir par mazu un ka īsti nemāku skriet pa zaļāku mežu. neliela 20 sek kļūda arī uz 5. kp. uz 6. kp izlēmu skriet apkārt, jo nodomāju, ka uz ceļa beidzot varēšu nedaudz uzskriet, kas manuprāt atmaksājās. uz 11. kp aptuveni 2 min kļūda, jo pirms punkta zaļajā nenokontrolēju virzienu un aizgāju stipri pa labi. paveicās, ka no punkta uz nākamo skrēja Ģirts Liniņš, pēc kā sapratu, kur jābūt punktam. uz 17. kp dzeloņdrātis izlasīju par ceļu un rezultātā paņēmu diezgan neizdevīgu variantu pa apakšu. pie 17. kp mani noķēra Kraas un atlikušo distanci veicām kopā, izvēloties gan nedaudz atšķirīgus variantus uz 21. kp. un jā, ap pusdistanci sāka berzt labo papēdi, kas distances beigu daļā bija diezgan sāpīgi. labi, ka mani panāca Kraas, kas lika sevi piespiest un noturēt labu tempu līdz beigām.
2.diena
centos īpaši piedomāt pie precīzas orientēšanās un tajā pat laikā skriet ar maksimālu atdevi. pirmie 4 kp tā arī izdevās, bet uz 5. nenokontrolēju virzienu un aizgāju paralēlā situācijā pa labi. kļūda vismaz 2 min. tālāk lielas kļūdas vairs nebija, bet nelielas rastīšanās punktu rajonā gan.
sprints - karte
sprintam pieteicos ar domu to skriet kā treniņu. mērķis bija noskriet bez lielām kļūdām, vienmērīgā un ērtā tempā, nedaudz piespiežot beigās. daudzmaz tā arī izdevās līdz 14. kp, kur aizskrēju pa nepareizo variantu un vēl noraustījos 2reiz pārliecinoties, ka no kreisās puses kp klāt tikt tiešām nevar. pēc tam vairs īsti nebij gribēšana censties un uz 17. kp uztaisīju vēl lielāku kļūdu, neieraugot taciņu gar žogu un ieskrienot zaļajā.
3. diena - karte
jau startā jutu, ka nav vairs iekšā skriet ar tādu atdevi kā pirmajās 2 dienās. likumsakarīgi, jo treniņprocesā man līdzīgas slodzes nav bijušas. tad nu skrēju diezgan ērtā tempā cenšoties labi kontrolēt orientēšanos. daudzmaz tas arī izdevās, lai arī pieļāvu nelielas kļūdas uz 1., 6., 14. un izejot no 19. kp. pieļauju arī, ka zaudēju uz variantu izvēlēm.
kopumā esmu apmierināts ar iegūto 7. vietu, kaut gan tik augstu tikt izdevās daļēji dēļ citu neveiksmēm vai kļūdām distancē. vēl jāpiestrādā pie pietiekamas kartes un virziena kontroles, kā arī augstākas kāju celšanas.
06/28-07/04
p. -
o. Rīgas Parku tūre, 5.5K@37:06 (2. v.)
t. 6x400
c. -
p. Kāpa, 11.3K@1:16:24 (7. v.)
s. Kāpa 6.4K@41:34 (9. v.), sprints 3.2K@17:55 (6. v.)
s. Kāpa 11.5K@1:20:40 (8. v.)

Nav komentāru: