svētdiena, 2010. gada 14. februāris

treniņi

kā jau solīju, rakstīšu šeit arī par trenēšanos. ievadam neliels atskats uz pagājušo gadu. līdz aptuveni marta beigām nedarīju gandrīz neko, tik vien kā ikdienā braucu ar riteni uz darbu un vienreiz-divreiz nedēļā aizgāju paskriet, kā arī piedalījos 4 vietējos o-event-os. maijā-jūnijā piedalījos 2 ASV-līmeņa o-sacensībās (WRE) un lai tur nebūtu galīgs kāmīts, ar aprīli treniņu apjomu palielināju līdz 3-4 skrējieniem nedēļā, bet nekādus speciālos treniņus (piem. ātruma) neiekļāvu. viss mainījās, kad uzzināju, ka esmu loterijā vinnējis iespēju piedalīties Ņujorkas maratonā 1. novembrī. tā kā iepriekš biju iegādājies grāmatu Runner's World Run Less, Run Faster, kas tieši apraksta maratona treniņprogrammu, tad plāns bija skaidrs. 16 nedēļas, 3 skriešanas treniņi, 2 ne-skriešanas treniņi nedēļā (man - ar velo uz darbu). sākotnēji uzstādīju mērķi noskriet Bostonas maratona kvalifikācijas laiku (3:10), bet aptuveni plāna pusē pārspraudu mērķi uz 3:00. izdevās labāk :) treniņprogrammu labi raksturo teiciens "your joints won't hurt as much, but your other muscles will", domājot mazs apjoms, lielāka intensitāte.
biju patīkami pārsteigts par sasniegto rezultātu (ņemot vērā salīdzinoši nelielo treniņu apjomu) un nolēmu 2010.g. sezonai turpināt trenēties pēc šīs pašas programmas un kā mērķus izvirzīju:
1) noskriet La Jolla pusmaratonu 1:18; 2) būt fiziski gatavam cīnīties par vietu izlasē uz WUOC vai pat WOC. otrā daļa gan šobrīd izskatās nereāla, jo Latvijā atgriežos jūnija otrajā pusē un vienīgā atlase, kurā piedalīšos, būs Kāpā.

šonedēļ treniņu apjoms sanāca lielāks nekā parasti sakarā ar to, ka rīkoju Valentine-O pasākumu:
02/08-14
p. -
o. velo 45min
t. orient 1.5 h
c. 6x800@2:40, velo 45 min
p. 8K@30:40
s. orient 2.5 h
s. 12miles@6:45/mile
kopā ~9h

Nav komentāru: