svētdiena, 2010. gada 4. aprīlis

zemestrīce

šodien, pēc aptuveni pusotra gada dzīvošanas seismiski aktīvajā Kalifornijā, pirmo reizi izjutu, ko nozīmē īsta zemestrīce. ap pulkstens 15:40 čatoju ar Jutu Skype un pēkšņi redzu, ka mana stāvlampa, pēc tam galds un tad arī pati māja sāk nopietni kratīties un svārstības pieņemas spēkā, pirmajā mirklī neizpratne, bet tad uzreiz saprotu, kas par lietu un jau skrienu ārā no istabas, lai pēc iespējas ātrāk tiktu ārā no mājas. izskrienot no istabas vēl noraustos ar domu, ka varbūt vajadzēja paķert laptopu :P, bet to atmetu, skrienot lejā pa kāpnēm caur galvu izskrien lietas, kas paliek mājā un kuras varētu ciest, nodomāju, ka nekas svarīgs - vērtīgākās ir laptops un mašīna garāžā. jau esot pie izejas vēl dzirdu kā mājas sienas krakšķ, bet tiekot ārā kratīšanās jau sāk lēnām pierimt līdz izbeidzas. kā izrādās 7.2 baļļu stiprās zemestrīces epicentrs atradās ~200 km attālā Kalifornijas līča (Baja California) apkārtnē un San Diego tuvumā tās stiprums bija vien ~3 balles un ilgums ~30 sekundes. vēlāk gan sekoja vēl pāris ļoti īsi un viegli pēcgrūdieni (aftershock), kas mani nedaudz pastresināja.
aftermath jeb sekas: no plaukta nokritusi un saplīsusi mana vīna pudele un gaišais paklājs tagad vietām ir pleķains, kā arī no sienas nokritusi viena glezna. kā lasīju ziņās, tad arī apkārtnē nekas vairāk par nokritušām gleznām un no plaukta izkritušiem produktiem nav noticis.

šodien un vakar sekoju līdz Latvijas orientēšanās sezonas atklāšanai Kurzemes pavasarī. nekādus īpašos pārsteigumus nesagaidīju, bet ievērības cienīga varētu būt Artūra Pauliņa nesliktā debija. žēl, ka divas mūsu "zvaigznes" nepiedalījās un nesagādāja lielāku konkurenci Baltkrievijas sportistiem.

šonedēļ treniņos jutos gandrīz perfekti, kas ļauj cerēt, ka pēc 3 nedēļām uz La Jolla pusmaratonu būšu lieliskā formā.
03/29-04/04
p. velo 45 min
o. velo 45 min
t. 3x2000@6:56
c. -
p. 3.2K@11:28, 3.2K(140m kāpums)@13:11
s. easy 40 min
s. 10miles@6:17/mile
kopā ~6.5h

p.s. nopirku biļeti uz mājām. ierodos 17. jūnijā.

Nav komentāru: